19 Ağustos 2010

KEK YAPIMI



Uzun uzun kek çırpmaya sinir olurum, bu konuda yamağım Ozoz öyle hevesliydiki bende seve seve bu işi ona devrettim :) ve kek süper oldu. Acemi şansı işte :)

Hoş geldin "terrible two" umarım çok kalmazsın :)

Son günlerde bir aksilik bir inat ; dedik hoşgeldin "terrible two" gerçi bir süredir arada uğruyordun ama, bu günlerde ziyaretlerin çok uzun sürmeye başladı. Azıcık arayı açsan diyodum. Üzülerek arada cezalandırma yoluna gidiyoruz maalesef.
Ama yadırgamayın. Ağlama krizi geldiğinde ortam değiştirme yoluna gidiyoruz veya dikkat dağıtma. Ama baktık ki inadım inat durumu, o zaman odasına gönderiyoruz, ağlaman bitene kadar odanda kal, bitince gelebilirsin diyoruz. Açıkçası çok ta işe yarıyor (tabi şimdilik).
Bu arada kardeşimden öğrendim bu aslına doğru bir yöntemmiş. (okuduklarımda da öyle diyordu zaten) sadece hassas nokta ceza süresi, çocuğun yaşı ile aynı dakikada olmalıymış. Mesela Ozoz şuaralar 2 dk ceza alıyor :)
Birde istenmeyen bir kabahat yaptığında su dökmek çiçekleri devirmek toprakları ellemek gibi.... Ortalığı ona toplatıyorum, su dökmüşse o siliyor, bişey dökmüşse o süpürüyor...
Kızmadan net bir sesle eline bir bez varıyorum, Oğuz yere su dökmüş hadi bakalım temizlesin diyorum. Gerçi bu onun için çok ta ceza gibi olmuyor çünkü zaten bu tür işlere bayılıyor :)

Bu arada fotoğraf makinemiz eve geri döndü. Öyle çok özlemişizki birbirimizi. Her ne kadar aman aman bir şey olmasada kalitesiz o tatil fotoğraflarından sonra bizim emektarın kıymetini anladık.
Hoşgeldin evine, bir daha sakın bizi terk etme :(

LIMITSIZ SECRET "BUMERANG YASASI"

"SECRET" ile servet sahibi olmaya çalışanlar, mutlu bir ilişki peşinde koşanlar, bolluk bereket ve başarı içinde yaşama hayali kuranlar....
Yanlış yoldasınız der kitap :)
Daha doğrusu eksiğiniz var!
Bumerang yasasına göre evrene ne verirseniz evren size fazlasıyla geri verir.
Yada sen ne verirsen evrene, aynısı sana geri döner tıpkı bumerang gibi.
Bu hayatta tabi sadece yaptıklarınızın sonuçları değil yapmadıklarınız sonuçları da size geri döner.
Siz kötü duygular düşündüğünüzde kıskançlık, haset, kin, nefret.... işte evrenin çarkları harekete geçiyor ve tabi sizin bu duygularınıza benzer duyguları başkaları da sizin için düşünüyor olabilir...
Bumerang derki; kötü duygular beslemeyin ne kendiniz için ne de başkaları için....
Evrene doğru zamanda doğru mesaj gönderin, tüm enerjinizi hatta başkalarının enerjisini kafanızdaki isteğinize odaklayarak evrene göndermeye çalışın.
Çekim yasası, düşündüklerinizi kendinize çekebilirsiniz der ama yağmur altında istediğiniz kadar elinizde bir şemsiye hayal edin, siz büyücü olmadığınız için o şemsiye kendiliğinden ortaya çıkmayacaktır.
Sahip olduğunuz şeyler çölde bir şişe su kadar değerli olmalı ki, size o suya 1 milyon dolar para vererek alacak bir zengin vardır.
Paranız yeterli değilken bile biriktirin ve hayatta sizin için lüks sayılabilecek şeyleri de mutlaka bir kez olsun yaşayın. ............
Secret bana hep ticari bir kitap olarak gelmiştir.
Ama içinde hayatımıza akuple etmemiz gereken bazı doğrular olduğu yadsınamaz.
Tabi Secret'ta bulunan kötü düşünürsen kötü şeyler olur fikri, doğal felaket yaşayan bir takım yerlerde nasıl yorumlanır tam anlamıyla bir soru işareti, bu insanlar kendilerine sel baskınını, yangını veya depremi nasıl çekmiş olabilirlerki. Bence Secret burada kopuyor.....

18 Ağustos 2010

Eski Dostlar Eski Dostlar!!!

Bu sıcak yaz günlerinde pek bir keyifli oluyor İstanbul'un balkonu.
Semaverde çay, eski dostlar, derin muhabbetler;

Bakış Açımız

İnsan ömrü ne kısa, oysa ki ne kadar çok şey var hayatta yapılacak, yaşanacak. 24 saate bir 24 daha eklense ve 2 günü 1 gün gibi, sevdiğimiz her şeyi 2 kere daha fazla yada 2 kat daha uzun yaşasak keşke.
Diyeceksiniz ki o zaman acılarda 2 kat olacak. Diyeceğim ki olmasa... Hayal bu ya acılarda 2'ye tam bölünebilse ve 1 yarım olsa bize kalan...
Acılara etkisiz eleman muamlesi yapıp, mutlulukları hep 2 ile çarpmaya çalışmak, sorunlara eşit zaman verip fazla üzerinde durmamak lazım hayatta ki bize verilen sürede bu sınavın tüm sorunlarını çözüp geçer not alabilelim.
Gerçi geçer not alsakta sonuç ne ki sınıf geçmek mi iyi bir hayata terfi etmek mi. Yok öyle bir sıralama tek amaç bu sınavı en az yürek acısıyla tamamlamak....son bardak suyumuzu içmeden, yıllar devirmiş o gözleri kapatmadan geriye dönüp baktığında hafıza son kez, en az kalbi kırmış olmalı insan, en az günahı işlemiş ama en fazla gezip/görmüş, en fazla sevmiş ve sevilmiş olmalı... ve bu hayatın üzerine bir bardak su içip öyle dalmalı son uykuya .... gy
Hayatınızı seviyorsanız zamanınızı boşa harcamayınız, çünkü zaman hayatın kendisidir.

Benjamın Franklin

Kaç Tık