29 Ekim 2011

Hasta oldum tuluma!

geçmişten kareler





28 Ekim 2011

AİLECEK KREŞE YAZILDIK

11 Ekim 2011 Oğuz türk Yavuz bu tarih itibarıyle okullu oldu.
İlk gün 1 ikinci gün 2 ve üçüncü gün 2 ve son gün 4 saat ile kreşin ilk günleri meşakkatli geçtiyse de yine insanlık için küçük ama senin için kocaman bir adım olan okullu olma adımını da atmış oldun.
İMKB Kız Meslek Lisesi Uygulma Anaokulu süper bir anaokul.
zaten içeri girer girmez sınıfları oyun alanlarını tuvaletleri gezince tamam dedim budur.
Ve tabii aylık ödenen rakamı duyunca da düşünmedik bile hemen yaptırdık kaydımızı.
ilk hafta seni bıraktık ama ben dışarıda bekledim, sen beni görmek istedikçe geldin gördün, hatta bazı zamanlarda birlikte oynadık sınıfta, oyun alanında, içeride diğerleri ile kahvaltı yapmak istemeyince kahvaltı salonunun önünde yedin yemeğini... oyunlara katılmak istemedin önce sonra karıştın aralarına, şemsiyeler boyadın, dedelerin ninelerin resimlerini boyayıp saçını sakalını pullarını kıyafetlerini biçimlendirdin. yapbozlar yaptın, turşu kurdun, postahaneye geziye katıldın... sonraki hafta teyzemiz dışarı bıraktı 1-2 gün bekledi ama sonrasında sabahtan öğlene kadar hiç bir sorun olmadan gayet güzel bir şekilde okula gidiyorsun...
şu geçen 2,5 hafta içerisinde ne kadar da çok şey yaşadın, ne kadar da çok şey öğrendin...
bazıları çok erken olduğunu söylesede orada geçirdiğin yarım günde birşeylerle uğraşıyor olman eğlenmen, iyi vakit geçirmen bizi nasıl da mutlu ediyor.
Tabi ailecek okula başladık dedim ya sabah teyzen ve baban bazen de ben seni okula bırakıyoruz, sonra öğlenleri baban alıyor, öğleden sonraları teyzen kalıyor yanında, senin düzenin çok iyi ama bizim ki altüst oldu ;)
neyse herşey senin mutluluğun ve gelişimin için.inşallah kısmet olursa üniversitelerden mezun olduğunu da görürüz.

23 Ekim 2011

yazdan kalma _ cağ kebabı şenliği


17.06.2011 tarihinde çekilmiştir.

Bakış Açımız

İnsan ömrü ne kısa, oysa ki ne kadar çok şey var hayatta yapılacak, yaşanacak. 24 saate bir 24 daha eklense ve 2 günü 1 gün gibi, sevdiğimiz her şeyi 2 kere daha fazla yada 2 kat daha uzun yaşasak keşke.
Diyeceksiniz ki o zaman acılarda 2 kat olacak. Diyeceğim ki olmasa... Hayal bu ya acılarda 2'ye tam bölünebilse ve 1 yarım olsa bize kalan...
Acılara etkisiz eleman muamlesi yapıp, mutlulukları hep 2 ile çarpmaya çalışmak, sorunlara eşit zaman verip fazla üzerinde durmamak lazım hayatta ki bize verilen sürede bu sınavın tüm sorunlarını çözüp geçer not alabilelim.
Gerçi geçer not alsakta sonuç ne ki sınıf geçmek mi iyi bir hayata terfi etmek mi. Yok öyle bir sıralama tek amaç bu sınavı en az yürek acısıyla tamamlamak....son bardak suyumuzu içmeden, yıllar devirmiş o gözleri kapatmadan geriye dönüp baktığında hafıza son kez, en az kalbi kırmış olmalı insan, en az günahı işlemiş ama en fazla gezip/görmüş, en fazla sevmiş ve sevilmiş olmalı... ve bu hayatın üzerine bir bardak su içip öyle dalmalı son uykuya .... gy
Hayatınızı seviyorsanız zamanınızı boşa harcamayınız, çünkü zaman hayatın kendisidir.

Benjamın Franklin

Kaç Tık