7 Aralık 2012

12 büyük işadamı başarının sırlarını tek cümlede anlattı!

Hepsinin ayrı bir kariyeri, hepsinin hayata bıraktığı çok şey var. Başarıyı istemişler, yakalamışlar, kavramışlar ve “marka” olmuşlar. Türkiye’nin dünyaya ismini duyurdukları bu 12 büyük işadamı başarıyı “tek cümlede” nasıl tanımladı dersiniz? Her cümlenin bir “hayat” barındırdığını ve “başarının anahtarına!” kılavuzluk ettiğinin altını çizmek istedim. (Özgür ŞAHİN) 
Cem Boyner: Her adımı hayatınız sanki o kadarmış gibi atın.

Bülent Eczacıbaşı:
Hiçbir şey yapmayanın cezası, hata yapanınkinden daha büyük olmalı.
İnsan sarrafı yoktur, bir insanı tanımak ve değerlendirebilmek için çok vakit ve
çaba harcamak berektiğini bilenler vardır.
İshak Alaton: Rotasını bilmeyen yelkenliye hiçbir rüzgar yaramaz. Size menfi görünen, ancak yaratılışınızdan kaynaklandığı için değiştirme imkanı bulamadığınız hususlar üzerinde durmayın.

Rahmi Koç:
Kazandığın kadar harcarsan, fakirleşiyorsun demektir. Dolayısıyla bütçenizi bilin. Hayatta bir yere varmak için hırslı olun fakat hırsınız, mantığınızın önüne geçmesin.

Ferit F. Şahenk
: Çevrenizdeki herkese size davranılmasını istediğiniz gibi davranın.
Hata yapmaktan korkmayın. Tecrübe ancak böyle kazanılır. Başarı, zamana ayak Uydurmak demektir.

Vitali Hakko:
Taklit edilmekten korkmayın, tersine övünç duyun. Yaratamazsanız Üretemezsiniz, Üretemezseniz pazarlayamazsınız. Bu kutsal üçlü bir bütündür.

Ahmet Nazif Zorlu:
Sakin yağacaksın bakarsın sonra yeşerir.

Jak V. Kamhi:
Yüz başarın olabilir, bir ihmal işi bitirir!
Hüsnü Özyeğin: 100 metre değil, maraton koşun. Acilen yurtdışına açılın. Yoksa ileride yer bulamazsınız!  Yer kapma savaşı sadece Türkiye’de değil.

Tuncay Özilhan:
İnsanı, organizasyonun en önemli unsuru olarak görün.

Mustafa Koç:
Elinizden ve dilinizden kimseye zarar gelmesin. Önyargılı olmayın.
Aşırılıktan kaçının. Haksız kazançtan uzak durun.

Şarık Tara:
Zoru tercih edip çabuk ilerleyin. Şartlar ne olursa olsun, dürüstlükten ayrılmayın.

Kaynak : Cnbc-E Busines

0 yorum:

Bakış Açımız

İnsan ömrü ne kısa, oysa ki ne kadar çok şey var hayatta yapılacak, yaşanacak. 24 saate bir 24 daha eklense ve 2 günü 1 gün gibi, sevdiğimiz her şeyi 2 kere daha fazla yada 2 kat daha uzun yaşasak keşke.
Diyeceksiniz ki o zaman acılarda 2 kat olacak. Diyeceğim ki olmasa... Hayal bu ya acılarda 2'ye tam bölünebilse ve 1 yarım olsa bize kalan...
Acılara etkisiz eleman muamlesi yapıp, mutlulukları hep 2 ile çarpmaya çalışmak, sorunlara eşit zaman verip fazla üzerinde durmamak lazım hayatta ki bize verilen sürede bu sınavın tüm sorunlarını çözüp geçer not alabilelim.
Gerçi geçer not alsakta sonuç ne ki sınıf geçmek mi iyi bir hayata terfi etmek mi. Yok öyle bir sıralama tek amaç bu sınavı en az yürek acısıyla tamamlamak....son bardak suyumuzu içmeden, yıllar devirmiş o gözleri kapatmadan geriye dönüp baktığında hafıza son kez, en az kalbi kırmış olmalı insan, en az günahı işlemiş ama en fazla gezip/görmüş, en fazla sevmiş ve sevilmiş olmalı... ve bu hayatın üzerine bir bardak su içip öyle dalmalı son uykuya .... gy
Hayatınızı seviyorsanız zamanınızı boşa harcamayınız, çünkü zaman hayatın kendisidir.

Benjamın Franklin

Kaç Tık